dijous, 31 d’octubre del 2013

8 CASTANYADA o HALLOWEEN

La Castanyada és una festa popular molt nostre que últimament es veu "amenaçada"  per Halloween. Tothom és lliure de celebrar el que vulgui però sí perdem les nostres tradicions perdem també part del nostre passat i la dels nostres avis. No tinc res en contra el Halloween ja que em sembla una festa molt divertida i original, però alhora la veig molt artificial i no té res a veure amb la nostra cultura.
Avui us deixo amb aquesta meravella de foto amb tots els productes de la nostra castanyada. Panellets, moniatos, moscatell i el producte estrella les castanyes. La foto és ben real ja que la vaig fer fa uns dies en un restaurant Gironí:


Sou de Castanyada o Halloween??

8 comentaris:

  1. CASTAÑADA? NO LO CONOCÍA! ME ENCANTA LA DECORACIÓN DE ESA MESA.

    ResponElimina
  2. Em passa com a tu, Halloween està bé, però tenint aquí la Castanyada, no cal importar una altra festa. És més, s'ha de mantenir la Castanyada, perque és ben curiós com la mateixa festa pagana ha evolucionat en tradicions diferents. Ahir quan vaig veure un blog on feien panallets, em vaig emocionar jajajaja estava farta de tants cupcakes, carbasses i mandangues vàries. Petons!

    ResponElimina
  3. Sempre castanyada!
    Jo tampoc entenc el costum de celebrar festes que no són nostres, sempre dic que al final celebrarem el "día de acción de gracias" i no sabrem ni per que.
    Petons i bona castanyada!

    ResponElimina
  4. Cuando las niñas eran más pequeñas sí que iban disfrazadas de castañeras a la guardería (esta tradición es catalana, en Madrid no la celebramos) pero de momento ni se disfrazan en Halloween ni me han pedido que ponga nada en casa... Puede ser porque siempre (o casi siempre) coincide que viajamos ese puente a Madrid (y nos atiborramos a comer buñuelos de viento -también es típico los huesos de santo, pero a mí no me gustan) o aprovechamos para hacer algún otro viajecito (mañana nos vamos a Carcassonne).
    Eso sí, ya vendrá mi suegri con una bandejita de panellets ;-)
    Bss preciosa i bona castanyada,
    Yolanda.

    ResponElimina
  5. Castanyada i panellets sempre!! Petons

    Marta

    http://lookinspiration.blogspot.com.es/

    ResponElimina
  6. jo cel.lebro castanyada (era la meva festa favorita del cole) i halloween perque m'¡encanten les disfresses! :D

    ResponElimina

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

LA VIDA ÉS ROSA Copyright © 2010 Gadget Blog is Designed by Ipietoon Sponsored by Online Business Journal